שער הניצחון הממוקם על פני כיכר שארל דה גול, נחשב לאחד מסמלי ההיכר והמונומנטים הכי מזוהים עם פריז וצרפת בפרט. את השער, שנראה דיי פשוט מבחינת מבנה, לקח 30 שנה לבנות והוא הושלם רק בשנת 1836. עיצוב השער משויך לסגנון האדריכלות הנאו-קלאסית שמשתלב באופן טבעי בנוף האדריכלי של פריז. התכנון והביצוע של בניית השער בוצע על ידי האדריכל ז’אן שלגרן.
כיכר שארל דה גול שעליה בנוי השער, נחשבת לאחת הכיכרות הגדולות בעולם כאשר בתוכה קיימים 5 נתיבי תנועה ואליה מובילות 12 דרכים שמתנקזות לציר המרכזי שלה. לכן זה לא מפתיע שהכיכר נחשבת לאחת הכיכרות הכי מורכבות לנהיגה בעולם, ויש כאלה שעדיין לא בטוחים איך באמת נוהגים בה.
השער מושך אליו המון תיירים מכל העולם שמגיעים להצטלם איתו ברקע התמונות שלהם, אך לא הרבה יודעים שישנה תצפית מגג השער וניתן לעלות אליה. העלייה לגג מתבצעת דרך רגל אחת של השער ואילו הירידה מתבצעת דרך הרגל השנייה, על מנת למנוע עיכובים, מהסיבה שהרגליים יחסית צרות כדי להכיל סט מדרגות המאפשר מעבר דו סטרי.
השער המפורסם ידוע בנוף המיוחד שנשקף מהגג שלו, כאשר אפשר לראות את כל 12 השדרות כולל שדרת שאנז אליזה מתנקזות אל תוך הכיכר עליה הוא מוצב. לכן זה לא מפתיע שהגג הזה שימש המון הפקות ומגזיני אופנה לצילומים מיוחדים, ברקע הפריזאי האייקוני שהוא מציע.
מתחת לשער הניצחון נמצא קבר החייל האלמוני. אל השער הובאו שרידיו של חייל אלמוני צרפתי ממלחמת העולם הראשונה, והוא נקבר שם ביום שביתת הנשק בשנת 1920. הקבר מסמל את הזיכרון של הצרפתים לכל החיילים שנספו ונהרגו במלחמת העולם הראשונה וכל ערב מודלקת אש בשער המסמלת את הנצחתם. לצד האש מונפים מידי ערב שני דגלים מצידי השער, אחד דגל צרפת והשני דגל האיחוד האירופאי.
קיימים סיורים מודרכים במתחם שמסבירים בצורה מעמיקה את המשמעות של קבר החייל האלמוני בעולם, ואת המשמעות שלו לצרפתים. בנוסף ניתנים הסברים בנושא היסטוריית מבנה שער הניצחון. אם אתם מגיעים לשער, אל תפספסו ביקור בשדרת השאנז אליזה שמתחילה מייד לאחריו.
כן
כל ימות השבוע בין השעות 10:00-22:30
PI. Charles de Gaulle, 75008 Paris, France
כל הזכויות שמורות TripInfo 2022 ©
טריפאינפו הצהרת נגישות