שער ברנדנבורג הוא אחד מהאתרים ההיסטוריים הכי חשובים ועתיקים של ברלין. מדובר בשער הניצחון של גרמניה ואחד מסמליה הכי חשובים. ניתן לראות את המשמעות הרבה שלו לגרמנים בכך שהוא מוטבע על מגוון מטבעות סנט אירו וגם שדה התעופה הבינלאומי של ברלין נקרא על שמו.
השער התחיל להיבנות בשנת 1788 על ידי האדריכל קארל גוטהארד לאנגהאנס, ובנייתו הסתיימה בשנת 1791 בתאריך 6 באוגוסט. בעברה של ברלין היו לעיר מספר שערי כניסה כאשר שער ברנדנבורג היה אחד מהם, נכון להיום הוא השער היחידי ששרד ונשמר בצורה יוצאת דופן מאותה התקופה.
שער ברנדנבורג מתנשא לגובה של 26 מטרים, הוא ברוחב של 65.6 מטרים ובעל עובי של 11 מטרים. עיצוב השער הוא בהשראת הפרפילאה, שהוא בעצם השער ששימש כשער הכניסה לאקרופוליס באתונה. סגנון העיצוב וההשראה שנלקחה לשער ברנדנבורג הוא עדות לקלאסיזם שהייתה נהוגה באירופה באותה התקופה, לפיה נלקחו הרבה השראות אדריכליות מתרבות יוון העתיקה.
השער מורכב מ-12 עמודים המרכיבים 6 שורות, שיוצרות 5 מעברים שווים דרכו. גובה כל עמוד הוא 15 מטרים שווים. בעברה של ברלין היה ניתן לעבור רק דרך 2 מעברים, אך היום כל המעברים פתוחים לכולם, אך להולכי רגל בלבד.
מי שיזם את בניית השער במקור היה פרידריך וילהם השני, מלך פרוסיה, שרצה לבנות את השער במטרה להציגו כסמל לשלום. השער המקורי שנבנה בשנת 1791 בעקבות הרעיון של מלך פרוסיה, הציג פסל מיוחד בראשו, המציג את ויקטוריה אלת הניצחון מחזיקה ענף זית המסמל שלום, כאשר היא רוכבת על קורדיגה, שהיא כרכרה המובלת על ידי ארבעה סוסים.
בשנת 1806 לאחר שהצרפתים כבשו את ברלין הפסל נבזז על ידי נפוליאון והוצג בפריז. רק לאחר מספר שנים בשנת 1814, כאשר הגרמנים כבשו את ברלין בחזרה, הם החזירו את הפסל לראש שער ברנדנבורג, אך ללא ענף הזית שהיה בידה של ויקטוריה אלת הניצחון. במקומו היא החזיקה בצלב מברזל.
השער שימש את הגרמנים המון לאורך ההיסטוריה, כאשר הרבה מנהיגים עשו שימוש בו על מנת להציג את החוזקה שלהם. כך היה למשל בתקופת חומת ברלין כאשר השער היה למוקד חציצה בעיר בין חלקה המערבי למזרחי.
כיום השער מהווה מוקד עניין תרבותי לתיירים ומגיעים אליו המון תיירים והולכי רגל מידי יום. בסביבתו תוכלו למצוא אטרקציות ומסעדות מוכרות כמו סטארבקס ומוזיאון השעווה מאדאם טוסו.
לא
פתוח 24/7
Prisner Platz, 10117 Berlin
טריפאינפו הצהרת נגישות