הקולוסיאום הוא מבנה עתיק יומין מתקופת ימי הביניים, אשר נהג לשמש כמקום התקהלות של תושבי העיר לצורך צפייה במופעי שעשועים, כאשר הנפוץ מביניהם היו קרבות הגלדיאטורים המפורסמים.
המבנה נבנה בשנות ה-70 לספירה, אך נפתח לציבור ולשימוש רק בשנות ה-80 לספירה. המבנה מגיע לגובה של 48 מטרים בחלק הכי גבוה שלו, ונהג להכיל עד כ-70,000 צופים בישיבה במתחמו.
המבנה הראשוני תוכנן ונבנה על ידי אספסיאנוס ונמשך על ידי בנו טיטוס. במשך השנים בוצעו שיפוצים נוספים על ידי בן משפחה נוסף בשם דומיטיאנוס. למעשה כל מי שהיה לו חלק בבנייה של המבנה השתייך לשושלת הפלאבית, מה שמסביר את שמו הרשמי של המבנה “האמפיתיאטרון הפלאבי”. השליטה של השושלת הפלאבית על הבנייה היא לא במקרה, הם נהגו לשלוט בכל רומא במאה הראשונה לספירה.
הקולוסיאום ששימש כאמפיתיאטרון עגול במרכז רומא, בנוי כולו מאבן ובטון ונחשב עד היום לאמפיתיאטרון הגדול בעולם. האתר מוכר היום כאתר מורשת עולמית על ידי ארגון אונסק”ו, לאחר שנרשם ככזה בשנת 1980. בנוסף בשנת 2007 הקולוסיאום הצטרף לרשימה המפורסמת, כאחד משבעת פלאי תבל החדשים.
מבנה הקולוסיאום אומנם השתנה לאורך השנים ואף חלקים ממנו נהרסו בעקבות אירועי טבע, כמו רעידות אדמה וגם שוד עתיקות שבוצע בו. ובכל זאת זה לא מנע ממנו להמשיך להיות אחד מפלאי עולם והסמל הלא רשמי שמייצג את רומא ואת תקופת הקיסרות שלה.
בתקופה זו המופעים בקולוסיאום היו נהוגים לפי תרבות ה”לחם ושעשועים” שבני האצולה התחייבו אליה. לפיה הם חייבים לדאוג לפשוטי העם ללחם כדי שלא יגוועו מרעב ולשעשועים בצורת מופעים שונים. בדיוק בגלל זה הקולוסיאום היה פתוח לקהל הרחב בצורה חינמית וכולם יכלו להגיע ולצפות במופעים שהתקיימו בו. ובכל זאת שלא תחשבו שלא הייתה הפרדה בין המעמדות. האזרחים ישבו בסדר לפי המעמד שהשתייכו אליו, כאשר המעמדות הגבוהים ביותר ישבו ביציע הקרוב ביותר לרחבה המרכזית, וככל ששורות הכיסאות עלו כלפי מעלה כך גם ירד מעמד האזרחים. לקיסר היה מקום של כבוד ביציע הקרוב ביותר לרחבה, עם מעבר מיוחד שניתן בעבורו.
היום הקולוסיאום פתוח למבקרים שרוצים לבוא ולהתרשם מההיסטוריה הגדולה של המבנה הזה. בשנת 2021 לאחר מספר עבודות שיפוץ ושחזור, נפתח אזור נוסף למבקרים והוא אזור המעברים התת קרקעיים שממנו היו יוצאים הגלדיאטורים לקרב.
כן
כל ימות השבוע בין השעות 9:00-19:15
Piazza del Colosseo, 1, 00184 Roma RM, Italy
טריפאינפו הצהרת נגישות