בית אנה פרנק הוא מוזיאון שמוקדש כולו לזכרה של אנה פרנק ולהנצחת השואה. החלק האחורי של המבנה בו קיים המוזיאון, שימש את אנה פרנק ומשפחתה כמקום מסתור מהמשטר הנאצי בתקופת מלחמת העולם השנייה. המשפחה הסתתרה בבניין עם עוד יהודים נוספים במשך שנתיים וחודש עד שהוסגרו למשטר הנאצי בעקבות מקרה של הלשנה. כל משפחתה של אנה פרנק נספתה בשואה למעט אב המשפחה. זהות המלשין לא ידועה עד ליום זה.
אנה פרנק הייתה נערה יהודייה שנולדה בגרמניה בשנת 1929, לאמא עקרת בית ואב איש עסקים. הייתה לה אחות אחת שהייתה גדולה ממנה, ואביהן תמיד עודד אותן לקרוא ספרים ולרכוש ידע רב והשכלה. לכבוד יום ההולדת ה-13 של אנה, היא קיבלה ספר עם כריכה אדומה ודפים ריקים שהיה אמור לשמש כספר חתימות, אך היא החליטה להפוך אותו ליומן אישי.
ביומן זה היא תיעדה אירועים יומיומיים מתוך המשפחה שלה ובנוסף תיעדה את אירועי השואה והטלטלות שעברו על היהודים בהולנד באותה התקופה. בזכות הקול הייחודי שלה וכישורי הכתיבה חסרי המעצורים שהיו לה היא כתבה את היומן הידוע שלה, שלימים הפך להיות אחד התיעודיים הכי אישיים מתקופת השואה.
אנה פרנק כתבה את יומנה במבנה המוזיאון, אך זה התגלה רק לאחר תום המלחמה. היומן הועבר לבעלות אביה שבמותו תרם את היומן לקרן אנה פרנק שפתח לזכרה. בתוך היומן מתוארים החיים לפני הכניסה למחבוא, החיים במחבוא עם הדיירים הנוספים והיחסים ביניהם ובין משפחתה. אנה שיתפה ביומן את אהבה לקולנוע והרצון שלה להפוך להיות כותבת ספרות בדיונית וללמוד משחק ובנוסף שיתפה עד כמה היא עצובה מסגירת בתי הקולנוע ליהודים. היומן לא נכתב במטרה להתפרסם והיא ציינה זאת בכתב כמה וכמה פעמים ביומן שאין ברצונה למכור את המחשבות האישיות שלה.
המוזיאון על שמה נפתח בשנת 1960, לאחר שבשנת 1955 חברה מקומית רכשה את הבניין במטרה להרוס אותו ולהקים מפעל בשטחו. על נושא ההריסה התקיימו מספר רב של הפגנות של אנשים שדרשו שהבניין יהפוך לאתר לשימור ואפילו הוקמה קרן במטרה לגייס כספים כדי לרכוש את הבניין. בשנת 1957 לאחר חרם צרכנים על החברה שהבניין היה בבעלותה, החברה החליטה לתרום את הבניין לקרן אנה פרנק.
כן
כל ימות השבוע בין השעות 9:00-22:00
Westermarkt 20, 1016 GV Amsterdam, Netherlands
טריפאינפו הצהרת נגישות