דגל מדינה

בולגריה

עדכון אחרון: 27/03/2023

בולגריה למטייל

שתפו:

בולגריה היא מדינה הממוקמת בחלק הדרום מזרחי של אירופה בחצי האי הבלקני. השם הרשמי שלה הוא רפובליקת בולגריה, ויש לה היסטוריה ארוכה ומורכבת. המדינה הבולגרית הוקמה לראשונה בשנת 681 לספירה לאחר שהסלאבים התיישבו בה, בעקבות הגירתם מצפון. באותה התקופה הבולגרים אימצו את הנצרות תחת הנסיך בוריס, זה הפך את בולגריה לאחת המדינות הנוצריות העתיקות ביותר באירופה והיא הוכרה מאוחר יותר הן על ידי האימפריה הרומית והן על ידי ביזנטיון. בתקופה זו החלה בולגריה להתרחב ועד המאה ה-6 היא השתרעה מצפון מזרח בולגריה של ימינו ועד היום הונגריה במערב. מאז, לבולגריה היו תקופות שגשוג שונות ואחריהן שליטה זרה עד שהכריזה על עצמאות ב-3 במרץ 1878, שנחגג כעת כחג לאומי מדי שנה כ”יום בולגריה”.

קרא עוד

בשנת 1396 נכבשה בולגריה על ידי האימפריה העות’מאנית עד לשנת 1878 והיא חזרה לעצמאותה רק לאחר קיום מלחמה עם סרביה, יוון ובעלות ברית אחרות. בתקופת השלטון העות’מאני, בולגריה הייתה בשליטה טורקית במשך 500 שנה עם מרידות מתמשכות כדי להשיג את חירותה. המשמעותית ביותר מבין המרידות הללו התרחשה בשנת 1876 בהנהגתו של הגיבור הלאומי אסן קרמקצ’ייב, מה שהוביל לסיום השלטון העות’מאני ושיקום המדינה הבולגרית. לאחר מכן, הצאר שמעון הראשון, בנו של הקיסר אלכסנדר הראשון מרוסיה, הכריז על עצמאותה של בולגריה מהעות’מאניים ועיצב אותה למדינה עצמאית כחלק מהאימפריה הביזנטית. מאוחר יותר בשנת 1908, היא קיבלה רשמית את עצמאותה לאחר מלחמה מוצלחת נגד העות’מאניים על ידי סיוע מרוסיה ורומניה.

לאחר סיום מלחמת העולם הראשונה, בולגריה כרתה ברית עם סרביה במהלך מלחמת הבלקן הראשונה, אך החליפה צדדים כדי להילחם לצד אוסטריה-הונגריה במהלך מלחמת הבלקן השנייה. כתוצאה מכך, בולגריה הפכה לצד מפסיד במהלך סוף המאה ה-19. המלחמה גרמה לאבדות רבות והובילה לסיום השלטון העות’מאני בחלק גדול מדרום מזרח אירופה. לאחר מכן המדינה ספגה מספר מכות, כאשר בעלות בריתה לשעבר של בולגריה פנו נגדה. במהלך מלחמת העולם השנייה, בולגריה נותרה ניטרלית עד 1944, אז הצטרפה לצדה של גרמניה הנאצית, אך מעולם לא הכריזה מלחמה על ארצות הברית או בריטניה.

לאחר סיום מלחמת העולם השנייה, הפכה בולגריה למדינה קומוניסטית תחת המפלגה הקומוניסטית הבולגרית ונשארה חלק מהגוש המזרחי עד לפירוקו בשנת 1991. בתקופה זו היא נודעה כרפובליקה סוציאליסטית בתוך מרכז אירופה תחת המעטפת החדשה של מוסקבה. כחלק ממסדר חדש זה, בולגריה רכשה שטחים חדשים מערבה ובסופו של דבר הפכה לרפובליקה ב-1990. כיום, המבקרים בבולגריה יכולים לחקור את ההיסטוריה העשירה שלה עם שרידים מהאימפריות הרבות שלה, כמו גם אתרים משתי מלחמות העולם שעדיין גלויים ברחבי המדינה.

Play Video

נתונים כללים

מטבע בבולגריה:
שקע חשמל בבולגריה:

230V - Hz 50 - C / F

ערים תיירותיות בבולגריה

ורנה

ורנה היא עיר חוף השוכנת בצפון מזרח בולגריה, הגובלת עם הים השחור. עם אוכלוסייה של כ-330,000 אנשים,...
ורנה

סופיה

סופיה

בורגס

בורגס היא עיר תוססת הממוקמת בחלק המרכזי של בולגריה לחוף הים השחור. זהו אחד המקומות הפופולריים ביו...
בורגס
שדות תעופה בבולגריה
שם שדה תעופה:
קוד שדה תעופה:
טלפון שדה תעופה:
אתר שדה תעופה:
שם שדה תעופה:
קוד שדה תעופה:
טלפון שדה תעופה:
אתר שדה תעופה:
שם שדה תעופה:
קוד שדה תעופה:
טלפון שדה תעופה:
אתר שדה תעופה:

טלפונים חשובים

טלפון משטרה:

166

טלפון מכבי אש:
טלפון אמבולנס:

נציגויות דיפלומטיות בבולגריה

נציגות המדינה בישראל:
כתובת:
טלפון:
שעות פעילות:
אתר אינטרנט:
נציגות ישראל במדינה:
כתובת:
טלפון:
אימייל:
שעות פעילות:
אתר אינטרנט:
ויזה לבולגריה
האם נדרשת ויזה?

לא

האם נדרשת ויזה לקונקשן?

לא

תוקף דרכון נדרש

3 חודשים

ביטוח נסיעות לבולגריה
טריפאינפו, בשיתוף פעולה עם סוכנות הביטוח נחלים, ממליצה בחום על ביטוח נסיעות "פספורטקארד" לבולגריה, הכולל כיסויים והרחבות ייחודיים לתקופת הקורונה.
033 - InsuranceCreated with Sketch.

הנחיות קורונה בולגריה - מה צריך כדי לטוס

עדכון אחרון: 12/12/2022
1

יציאה מישראל

את הטפסים יש להדפיס ולהציג לנציג בעמדת הצ'ק-אין

משרד הבריאות הישראלי לא דורש לבצע שום בדיקה לפני הטיסה היוצאת או הנכנסת לישראל* שימו לב* יש להמשיך לקרוא את הנחיות הכניסה והיציאה מהיעד, על מנת להתעדכן במסמכים שיש להציג לפני הטיסה היוצאת מישראל והנכנסת לישראל.
2

כניסה למדינה

את הטפסים יש להדפיס להציג לנציג בשדה התעופה בצרפת (נמצא בסמוך לביקורת הדרכונים בדרך כלל)

טפסים נדרשים:

כניסה חופשית לישראלים. אין דרישה לבדיקה או טופס ואין תלות בחיסון או החלמה.

בידוד:

אין דרישה לבידוד ביעד

3

יציאה מהמדינה

את הטפסים יש להדפיס ולהציג לנציג בעמדת הצ'ק-אין

משרד הבריאות הישראלי לא דורש לבצע שום בדיקה לפני הטיסה היוצאת או הנכנסת לישראל* שימו לב* יש להמשיך לקרוא את הנחיות הכניסה והיציאה מהיעד, על מנת להתעדכן במסמכים שיש להציג לפני הטיסה היוצאת מישראל והנכנסת לישראל.
4

כניסה לישראל

טריפאינפו מקבל מידע ממקורות מידע רשמיים בלבד אך מטבע הדברים, בתקופה כה דינמית יתכנו אי דיוקים. בכל מקרה, מומלץ לוודא שנית מול הגורם המוסמך

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}