הכתבה נכתבה על ידי אלעד דזי, יזם תיירות ובונה טיולים למרוקו בתפירה אישית, מנהל את קבוצת הפייסבוק הידועה מרוקו למטייל הישראלי. אפשר לכתוב לנו דרך הלינק לאתר.
אחחח מרקש כמה שחיכיתי לכתוב עלייה. עם פרסום הטיסות הישירות של חברות התעופה הישראליות, המוני ישראלים מתכוננים ואף לא יכולים לחכות כבר להגיע למרוקו. לצערנו, עדיין אין הודעה רשמית מהמשרדים המטפלים במרוקו בויזות לישראלים, אך קיימת תקווה שעוד החודש ישראלים יכולים להגיע למרוקו ולקבל ויזה. הויזה היא ל-15 יום או 14 לילות, אלא אם כן יודיעו על שינויים, וכאמור, יש כוון לבטל את הויזות לאלתר, אך עדיין אין שום עדכון בנושא ולהערכתי זה יכול לקחת חודשים.
בנתיים, אתן לכם טעימה ממה שיש למרקש להציע לכם מבחינת אתרים ואטרקציות, מסעדות וחיי לילה. וכמובן האווירה בשווקים. ממה להיזהר ומה לא לפספס.
מרקש, היא אולי, היפה מבין ערי המלוכה של המאגרב (פאס, מראקש, מקנאס, ורבאט). היא העיר השנייה בגודלה במרוקו אחרי קזבלנקה ומספר התושבים עומד על כ-2 מיליון איש. ברקע העיר באופק רואים את הרי האטלס. העיר נמצאת על צומת דרכים מרכזית מאוד המקשרת את הצפון, הדרום והמזרח עם האוקיינוס האטלנטי ומישור החוף במערב. מראקש נמצאת כ-240 קילומטר מקזבלנקה. היסטוריה של העיר מתחילה במחצית המאה ה-11.
בעבר שימשו כמאגרי מים של העיר, נמצאים באיזור מנרה לא רחוק ממלון FOUR SEASONS. ניתן לעלות למבנה שממנו משקיפים על בריכה גדולה. הכניסה בתשלום של כ-70 דיראהם.
בקרבת המלאח הרובע היהודי איפה שפעם גרו היהודים, נמצא ארמון הבהאיה שהיה שייך למשפחה עשירה וחשובה מאוד, המקום מאוד מתוייר, וניתן לעשות סיור בפנים בעלות של כ-70 דיראהם.
השער המפורסם של הכניסה לעיר העתיקה (המדינה).
בו גרו אלפי יהודים במשך מאות שנים ובבית הכנסת סלאת עזמה העתיק מתקופת גירוש ספרד. לא רחוק מבית הכנסת סלאעת עזאמה ישנו בית עלמין יהודי שמור על ידי מוסלמים ששומרים על המקום עשרות שנים.
נוסד במאה ה-12 , אחד מסמליה של העיר.
ביקור בבית מרקחת ברברי מסורתי לצמחי מרפא. חוויה והצגה לישראלים, עובדי המקום דוברי עברית.
הכיכר המפורסמת, הססגונית והתוססת ביותר במרוקו. כדאי ללכת לאורך השדרה של מוחמד השישי לבנין הרכבת החדש, בניין האופרה והעיר החדשה "גיליס", שנבנתה ע"י הצרפתים.
בעצם העיר היא מוקד העלייה לתיירים הכי מרכזי במרוקו. השוק הכי מפורסם וגדול נמצא כאן. והכיכר המפורסמת גמעא אל פאנה שם במהלך היום יש מופעים רבים, מפעילי נחשים, קופים, רקדנים, ובערב דוכני אוכל ושתייה, ומוסיקה. משם גם אפשר להסתובב בשווקים הכי מפורסמים במרוקו בין הסמטאות הצרים. פה יציקו לכם הרבה וינסו להכניס אותכם לחנויות ולבקש כסף, העצה שלי היא להתעלם ולא לענות בכלל, כי גם לא זאת תשובה שמתקבלת כאן כיחס ולא תגרום להם לעזוב אתכם.
וכמובן בשוק באיזור הכיכר תוכלו להסתובב יום שלם רק שם. בסמטאות השוק ניתן למצוא מסעדות רבות מיוחדות כמו NOMAD, CAFE ZEITOUN, CAFE ARABE, וגנים בוטניים כמו LA JARDIN SECRET. מקומות מיוחדים ועוד בתי קפה ומסעדות רבות תוכלו לשאול אותי כשאתם כאן ואמליץ עוד.
גנים בוטניים בעיר של “איב סאן לורן”, במקום מוזיאון ברברי ומוזיאון של איב סאן לוראן. אחד האתרים המרכזיים בעיר חובה ביקור.
עמק מרהיב ואחד המפורסמים במרוקו. שם תוכלו להתרשם מהמים שזורמים, ואם תרצו יש מסלול הליכה ברמת קושי בינונית לכוון המפלים באיזור, שבעה במספר. הרוב מגיעים עד למפל הראשון וחוזרים, הוא ממוקם כחצי שעה מתחילת המסלול. במקום יש בתי קפה, ואירוח של ברברים שמגישים תה ואוכל אם רוצים. הנסיעה לעמק לוקחת כשעה ורבע.
בנסיעה לשם מומלץ לדעתי לעצור במקום שנקרא KASBA OMAR, לא אליו אתם צריכים ללכת אבל זאת נקודת הציון. במקום יש בית שאוטבוסים אפילו עוצרים להגיע אליו, זה נקרא הבית של מליכה, על שם האישה שגרה שם עם משפחתה. הם מארחים ומגישים תה ולחם שנאפה במקום ובעצם המקום משמר את החוויה האוטנתית של פעם.
היום כבר לא חסר להם כסף אבל הם עדיין חיים בצניעות ומליכה אישה חמה ומקסימה שמארחת ישראלים כבר המון שנים. כשאתם שם תזכירו את שמי ותקבלו יחס חם. בנוסף, בנסיעה הלוך או חזור, בהלוך זה יהיה לפני הבית של מליכה יש את הגנים הבוטניים שנקראית ANIMA, הכניסה עולה 120 דיראהם לאדם, ומאוד מאוד מומלץ לעצור שם. מציין שמסלול ההליכה למפל הראשון בעמק האוריקה הוא מסלול מאתגר יחסית ולא נוח ולקוח כארבעים דקות. . בהמשך יש קבר של הצדיק שלמה בלחנש אם תרצו לראות את הקבר ובית הכנסת.
נמשיך לעדכן בהקדם על המצב במרוקו עם עוד המלצות.
יכול לעניין אותך גם
טריפאינפו הצהרת נגישות