המוזיאון הארכיאולוגי של רודוס ממוקם בתוך מבנה בית החולים של האבירים. המבנה נחשב לאחד מחלקיה של עיר ימי הביניים רודוס, שהוכרזה על ידי ארגון אונסק”ו כאתר מורשת עולמית. הביקור במוזיאון מאפשר להתרשם ולהתפעל מהפריטים הארכיאולוגים המוצגים בו וגם לחוות את פנים המבנה עצמו, שהוא לעצמו פיסת היסטוריה עתיקה וייחודית.
מבנה בית החולים של האבירים נבנה במקור על ידי האבירים ההוספיטלרים בשנת 1440, במטרה לשמש כבית חולים מרכזי לתושבי העיר. הקומה הראשונה של המבנה בנויה סביב חצר פנימית מלבנית, הממוקמת בלב הבניין. את מבנה הקומה הראשונה והשנייה בנו בצורה של ארקדה, הבנויה לאורך הקומה ויוצרת שרשרת של קשתות מיוחדות, שנותנות למבנה מראה עשיר ומפואר יותר.
הקומה הראשונה של המבנה לא הייתה בשימוש של בית החולים ולא אושפזו בה חולים. במקום זה, הפעילו בקומה הראשונה מגוון סוגי חנויות שונות, שנהגו לשמש את המבקרים והמאושפזים שהיו במבנה. העסקים שניהלו את החנויות שלהם במבנה ידעו את היתרון שבפתיחת חנות שם, דיי בדומה לבתי החולים שאנחנו מכירים כיום בארץ.
הקומה השנייה של המבנה שימשה כקומת בית החולים. המבנה חולק לשני אולמות ששימשו למטרת אשפוז חולים, בהם היו גומחות שנועדו לשימוש במקרים של אשפוז של חולים שצריכים בידוד. כיום המוזיאון עצמו מציג פריטים גם בקומה הראשונה וגם בקומה השנייה, מה שמאפשר למבקרים המגיעים אליו להתרשם מהמבנה כולו.
המוזיאון מציג בתוכו מגוון רחב של פריטים עתיקים מתקופות שונות בהיסטוריה היוונית, ביניהן התקופה ההלניסטית והתקופה הביזנטית. בנוסף הפריטים משויכים למספר תרבויות שונות, ביניהן ניתן לראות פריטים מהתרבות המיקנזית, התרבות הפיניקית ועוד. בקומה הראשונה של המוזיאון מוצגים פסלים וחלקים של מצבות שנמצאו בשטח האי רודוס. בקומה השנייה ניתן להתרשם ממספר פסיפסים עתיקים ומיוחדים המשויכים לתקופות שונות בהיסטוריה היוונית.
אם אתם מתכננים ביקור במוזיאון, כדאי לדעת שהקומה השנייה של המוזיאון מחולקת לחדרים, שמסודרים לפי סדר התקופות של ההיסטוריה היוונית. בין הפריטים שנמצאים בחדרים קיימים פסלים, כדים ואבני חן עתיקות. כל מה שמוצג במוזיאון התגלה בחפירות ארכיאולוגיות שהתקיימו בערי האי רודוס, יאליסוס וקמיירוס. הפריט הכי מפורסם שנמצא במוזיאון הוא פסל “אפרודיטה מרודוס” שפוסל במאה ה-2 לפני הספירה.
כן
כל ימות השבוע 8:00-20:00
Akti Sachtouri 8, Rodos 851 00, Greece
טריפאינפו הצהרת נגישות