מדינות אדומות ומדינות ירוקות, עדיין יש כזה דבר?

בעבר, מדינת ישראל חילקה את המדינות לפי 3 סטטוסים : מדינות ירוקות - מדינות שהחזרה מהן איננה כרוכה בבידוד, מדינות אדומות - החזרה מהן כרוכה בבידוד עבור מי שלא מחזיק בתעודת מתחסן או מחלים ומדינות ברמת סיכון מירבית - שרק מי שקיבל אישור לכך יכול לטוס אליהן,  והכניסה מהן כרוכה בבידוד לכולם.

לאחר מכן עברו לחלק את המדינות לפי 4 סטטוסים:

יעד ללא סיווג - המגיעים לישראל מיעדים אלו מחוייבים בבידוד, למעט מחזיקי תעודת מחלים או מחוסן.

יעד ברמת סיכון מירבית - אזרחים ותושבי קבע היוצאים ליעדים אלו מחוייבים באישור מועדת החריגים. כל הנכנסים מיעדים אלו לרבות מחלימים ומחוסנים מחוייבים בבידוד.

יעד עם אזהרה חמורה - יעד אשר רמת התחלואה בו עולה וכל הנכנסים לישראל מיעד זה, כולל מחלימים ומחוסנים, יהיו מחויבים בבידוד.

יעד עם אזהרת מסע (קורונה) - יעדים שמשרד הבריאות ממליץ לא לסוע אליהם בגלל רמת התחלואה.

שתי החלוקות הנ"ל אינן רלוונטיות יותר.

 

מי פטור מבידוד בחזרה לישראל?

הכתוב מטה אינו רלוונטי יותר. נכון להיום אין דרישה לבידוד או בדיקה למגיעים לישראל, אך בעבר אלה היו ההגדרות:

בידוד מלא

בידוד מלא נמשך 14 ימים. אפשר לקצר את הבידוד אם יבוצעו שתי בדיקות PCR שתוצאותיהן יהיו שליליות: בדיקה אחת כשנכנסים לישראל, שהיא חובה לכלל הנכנסים, ובדיקת PCR נוספת ביום השביעי לבידוד. אפשר לצאת מהבידוד לאחר קבלת תשובה שלילית בבדיקה השנייה.

בידוד קצר

בידוד קצר הוא עד לקבלת תוצאה שלילית בבדיקת ה-PCR שבוצעה בכניסה לישראל או למשך 24 שעות (המוקדם מבניהם).

 

מי היה צריך בידוד מלא (14 ימים)

כל מי ששהו במדינה אדומה בשבועיים שלפני כניסתם לישראל, גם אם התחסנו או החלימו.

 

מי היה צריך בידוד קצר (עד 24 שעות)

כלל הנוסעים, בהנחה שלא שהו במדינה אדומה בשבועיים שלפני כניסתם לישראל.

 

מי זכאי לתו ירוק?

החל מה- 3.10.2021 נכנס לתוקף מתווה התו הירוק החדש. על מנת לבדוק האם אתם זכאים לתו ירוק ניתן להיכנס לאתר משרד הבריאות.

 

כניסה למדינות העולם עבור ישראלים

איך המדינות השונות מתייחסות אל נוסעים ישראלים.

נתחיל ונאמר שלרוב העולם ניתן לטוס בצורה כזו או אחרת וישנן מדינות פתוחות לחלוטין, שלא מצריכות דבר מלבד כרטיס טיסה ודרכון בתוקף, ביניהן - איטליה, הולנד, צרפת, הונגריה, טורקיה, יוון, גרמניה ועוד. כל מדינה קבעה הנחיות כניסה, רצוי מאוד לוודא אותם לפני רכישת כרטיס הטיסה ובנוסף מומלץ לבדוק שוב כ- 3 ימים לפני הטיסה כדי לוודא שלא נעשו שינויים בהנחיות.

את ההנחיות תוכלו למצוא בדפי היעד שלנו מתחת לסיווג המדינה, במידה ולא מצאתם הנחיות אנחנו ממליצים להיכנס ל- SHERPA על מנת למצוא את ההנחיות המעודכנות ביותר.

חשוב לדעת! במידה ועליכם לטוס למדינה שלא מאפשרת לישראלים להיכנס אליה מסיבה דחופה - יש לפנות לנציגות המדינה לקבל את אישורה. פרטים על הנציגויות תוכלו למצוא בדפי היעד שלנו.

ישראלים שמגיעים ממדינות אחרות - עליהם לבדוק ספציפית את ההנחיות של מדינת היעד ולבדוק האם ניתן להגיע מאותה מדינה לאותו יעד. מומלץ להיעזר ב- SHERPA.

 

רוצים לדעת איך לקרוא את ההנחיות כמו מקצוענים? לחצו כאן.

 

 

 

מה תמיד כדאי שיהיה לפני הנסיעה?

ברוב המקרים תידרשו להציג תשובה שלילית לבדיקת קורונה שביצעתם בסמוך לנסיעה. האישור חייב להיות באנגלית ובחלק מהיעדים ידרשו שהתשובה תכיל את מספר הדרכון שלכם. ניתן למצוא מידע לגבי בדיקות קורונה לפני טיסה כאן. רוב היעדים דורשים בדיקה עד 72 שעות לפני ההמראה אך יש יעדים שדורשים פחות, ויש יעדים שלא דורשים כלל. מומלץ מאוד לבדוק את ההנחיות המעודכנות ביעד שלושה עד ארבע ימים לפני הטיסה.

 

האם יש צורך בטפסים ואישורים נוספים?

לעיתים כן, בחלק מהמדינות תצטרכו למלא הצהרות בריאות או הצהרות נוסעים נכנסים, בחלק מהמדינות תידרשו להציג צילום דרכון (תמיד כדאי שיהיה לכם בתיק!). באתר שלנו תוכלו כמובן למצוא את כל ההנחיות ולינקים לקבצים השונים וכמובן מידע נוסף שיעשה לכם חיים קלים בדרך לחו"ל, לחץ כאן למעבר לעמוד הבית בו ניתן לאתר מדינות וערים מסוימות באמצעות תיבת החיפוש.

 

ואם אני מחוסן?

קודם כל ברכותינו. מי שהתחסן צפוי בהחלט להנות מהקלות במעברים ממדינה למדינה ובכניסה לחנויות, אטרקציות ומסעדות ברחבי העולם. עם זאת, עדיין לא נקבעו סטנדרטים אחידים והנושא עדיין בעבודה בארגון התעופה הבינלאומי (יאטא) ולכן יש לוודא אם היעד אליו אתם נוסעים אכן מכיר בתעודת המתחסן או המחלים של ישראל. ניתן למצוא זאת בהנחיות.

 

מה לגבי קונקשנים?

כאשר מבצעים מעבר במדינה מסוימת יש לעמוד גם בכללי המדינה שאתם מתוכננים לעבור דרכה, גם אם לא נכנסתם אליה בכלל. הסיבה היא שאתם באים במגע עם אנשי צוות אוויר ועובדי נמל התעופה ולכן אין ברירה אלא לעמוד בדרישות.

 

איך עומדים בקצב השינויים של הנהלים?

זה קשה, אך אפשרי. אנחנו באתר טריפאינפו מפנים אתכם רק לאתרים רשמיים כמו משרד הבריאות ולאתרים בינלאומיים שאנחנו בודקים את מהימנות המידע שלהם.

 

האם מחטאים את המטוסים?

ברוב המקרים לא. הסיבה לכך שפשוט אין זמן לעשות את זה. חיטוי של מטוס יכול לקחת בין 30 דקות לשעה. וזה בדרך כלל הזמן שהמטוס עומד על הקרקע ולכן חברות התעופה בד"כ מבצעות את החיטוי בזמן המנוחה של המטוס, אם בכלל. לכן אם אתם מתכננים לעלות על מטוס בתקופה הקרובה אנחנו ממליצים לכם כמובן לשים את המסכה כמו שצריך (כן כן, גם על האף), לשמור מרחק ולהביא אלכוג'ל לשימושכם האישי.